Forum - Moja Beba Poslednja aktivnost: Nikad
Nije prijavljen [Prijavi se - Registruj se]
Idi Na Dno

Verzija za Å¡tampu | Prati ovu temu | Dodaj u omiljene   Postavi novu temu Anketa:
 Strana:  1  2  3  ..  30
Autor/ka: Naslov: Kako ste prosle na porodjaju?
mama82
Newbie
*

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 22-7-06 u 00:46 Citiraj i odgovori
Kako ste prosle na porodjaju?

pisite mi vasa iskustva kako vam je bilo na porodjaju...da li to pamtite kao nesto sto ne bi voleli ponovo da vam se desi ...ili je to nesto najlepse sto vam se desilo?:)
Pogledaj Korisnikov Profil Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku
maca
Member

Registrovan/a: 26-7-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: :)

[*] napisana 26-7-06 u 01:13 Citiraj i odgovori

bas sam maloprije pisala o tome na temi ´´jel vas strah poroda´´
ne voli bas pisati o tome-mogu bez veze isprepadat trenutne trudnice:)
ma ustvari nemam sta isprepadat svaka zna da boli...ja sam imala tu srecu da babica koja mi je bila na porodu je profesionalna za desetku i jako dobra zena...cuvala me ruku,davala stiskom ruke znak kako treba da disem,´´disala´´ sa mnom...mnogo mi je pomogla...
sad svaki dan gledam svog svrcu i pozelim da ih imam jos puno,puno,al samo da je porod malo bezbolnij:)
Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Ovaj korisnik ima MSN Messenger
NinaS
Junior Member
**

Registrovan/a: 30-7-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: Bez raspoloženja

[*] napisana 30-7-06 u 16:05 Citiraj i odgovori

Ja sam rodila na carski. Sve je krenulo dobro i otvorila sam se do kraja i bila sam na stolu tri debela sata ali beba se nije spustala. Na kraju sam docekala novu , jutarnju smjenu doktora, tj. nacelnika odjeljenja koji mi je prisao opipao mi stomak i pregledao i rekao da to ne moze ici prirodnim putem jer beba nije u normalnom polozaju za to. Za deset minuta sam bila u operacionoj sali. Sjecam se kao danas tih zadnjih sedam trudova....uf. Probudila sam se na samom izlasku iz sale i oporavak je bio ok. Bilo je gadno prva dva dana a kasnije sam hodala i pomagala drugim porodiljama. Jedino me depresija dobrano tukla u bolnici , to je stvarno gadna stvar.
Kad sam dosla kuci sve je bilo super i rana me nije boljela mnogo. Mogla sam da sjedim i hodam koliko sam htjela.

http://b2.lilypie.com/471cp2/.png
mihailovamama
Member

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 30-7-06 u 18:42 Citiraj i odgovori

Kod mene zamalo da bude carski, ali u zadnjem trenutku bebac je resio da izadje i...evo ga, sad je mali slatkis koga volim najvise na svetu. Problem je bio sto mi je pukao vodenjak, a bolova nema pa nema, kao ni kontrakcija. Cekali smo 30 sati. E a onda je sve pocelo....
Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku
mama82
Newbie
*

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 2-8-06 u 11:58 Citiraj i odgovori

ja sam se porodila za 2 sata...sve ukupno je trajalo 4 sata,pucanje vodenjaka,pa dolazak u bolnicu,pa bolovi...
zadovoljna sam jako kako je sve proslo,nadam se da ce tako biti i sledeci put;)

Mellina
Member

Registrovan/a: 29-7-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: extra

wink.gif napisana 2-8-06 u 12:37 Citiraj i odgovori

Napišite neka vaša iskustva iz bolnice,da li ste bile zadovoljne uslugom,babicama,sestrama,akušerima...

maca
Member

Registrovan/a: 26-7-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: :)

[*] napisana 2-8-06 u 12:47 Citiraj i odgovori

Ja sam se porodila u Kopenhagenu...babica koja me je poradala je stvarno za 10...drzala me za ruku i ´´disala´´ sa mnom...cim je mali izasao odmah su ga stavili na moje grudi i tek poslije mu je moja sestra presijekla vrpcu...dijete je od samog pocetka bilo sa mnom i nismo se niti jednom odvajali...uh jest jednom sad se sjetih...kad sam se htjela istusirat,med.sestra ga je pricuvala:)
nisam nista morala nositi sa sobom u bolnicu osim cetkice za zube i papuce,sve ostalo ima u bolnici(sto kazu od igle do lokomotive)
sve u svemu iskustvo je bilo dobro...susrela sam se sa 2 grozne babice(jedna o9d njih me usivala),al ostalo je sve stvarno za pohvalu..

Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Ovaj korisnik ima MSN Messenger
radomdaca
Newbie
*

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 5-8-06 u 01:10 Citiraj i odgovori

porodila sam se u Novom sadu i mogu vam reci da ma koliko preuvelicavali to porodiliste i ma koliko se trudili da ga srede"mislim na spoljni izgled"osoblje im je K A T A S T R O F A da nisam cerka njihove koleginice niko me nebi ni pogledao,a da nepricam o drugim stvarima.Na svu srecu pa sam imala i babicu na porodjaju(sto je najbitnije) i babicu koja mi je pazila dete.Da nije bilo toga prosla bih ko bos po trnju,kao jedna moja prijateljica!
savet: ne poradjajte se u Novom SaduSmileyCentral.comSmileyCentral.com252Fsocial%252Egif%253Fi%253D36%252F36_1_2/image.gif">:mad:
mihailovamama
Member

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 5-8-06 u 12:15 Citiraj i odgovori

E Maco blago tebi, ipak su inostrane bolnice puno ispred domacih. Ja sam se poradjala ovde u jagodinskoj bolnici, ali sam za razliku od tebe nosila punu torbu stvari koje su mi bile potrebne jer u bolnici nema nicega. Sva sreca pa sam bila u bolnickom apartmanu i imala sopstveno kupatilo, inace ostale zene u porodilistu su se tusirale vodom iz bokala jer tople nije imalo uopste pa su je zahvatale na nekom drugom odeljenju. Uzas! Osobljem sam extra zadovoljna ali ,kao sto rece radomdaca, oni su bili super prema meni zato sto mi je tetka neonatolog u porodilistu, a skolska drugarica babica. Kako bih prosla da nije toga stvarno nemam pojma.

http://www.youngnutrition.net/member/tickers/50710/ticker1.png
Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku
ivamia
Member

Registrovan/a: 25-7-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: zadovoljna

[*] napisana 5-8-06 u 20:56 Citiraj i odgovori

Ja sam super prosla. Porodila sam se za dva sata. Mia je imala svega 2650gr.(sada sa tri meseca ima 5900) pa nije bilo tesko. naravno da nisam poznavala doktorku sve bi mnogo duze trajalo. Ona mi je dala neke tri inekcije u roku od sat ipo koje su maksimalno ubrzale porodjaj.

radomdaca
Newbie
*

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 6-8-06 u 02:17 Citiraj i odgovori

sto se tice porodjaja,sa prvim detetom sam se doslovno raspala (tezina 4.370,duz 56)
sa drugim sam se porodila u roku od pola sata (tezina 4.170duz53),ali nisam bila ni sivena ,ni secena,izleteo je ko iz katapulta.dok sam sa prvim bila kompletno usivena sto nije ni malo prijatno
Ako bude i trece probala bih carski jos to neznam kako izgleda! SmileyCentral.com SmileyCentral.com
NinaS
Junior Member
**

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 7-8-06 u 00:41 Citiraj i odgovori

Gradiska - BiH.
Uslovi grozni , da ne mogu biti gori. Mislim da su samo one Africke bolnice gore od ovoga. Kao iz drugog svjetskog rata.
nemaju nista , sve sam morala donijeti a kasnije i kupiti hranu i pelene za bebu.
A osoblje .....grrrrr
Sestre su se derale na nas sto nismo pospremile sobu prije vizite, u kupatilu nemas privatnosti , cistacica ulazi svaki cas i jos kaze : samo ti nastavi ne smetas ti meni!!!!!
Jedan dan sam se nesto rasplakala ( sad tek shvatam da me depresija dobro tukla) a sestra se na mene dere!
Ne moram ni reci da sam jedva izdrzala tih sedam dana.
Nisam neka maza i peka , i znala sam i prije poroda da uslovi i nisu bas sjajni ali ono sto me docekalo je ravno katastofi.

http://b2.lilypie.com/471cp2/.png
Lana
Newbie
*

Registrovan/a: 25-7-06
Korisnik nije na vezi

[*] napisana 8-8-06 u 19:55 Citiraj i odgovori

Ja sam se porodila u gradskoj bolnici i odlicno sam prosla.Imam samo reci hvale za doktore i sestre.Porodjaj je bio indukovan i trajao je dva sata.Sekli su me ali malo.Beba je bila 3650 i dugacak 53 cm
dajana
Newbie
*

Registrovan/a: 9-8-06
Korisnik nije na vezi

[*] napisana 9-8-06 u 02:16 Citiraj i odgovori

Ja sam se "jedva" porodila.Prvo sam omasila termin 12 dana,a kad sam otisla u bolnicu nisam nikako mogla da dobijem bolove,uz sva pomocna sredstva dok se nisu dosetili indukcije,a onda je to trajalo nekih 6sati,dok se nisu uspanicili sto beba ne izlazi,nisu znali sta je,da bi na kraju skapirali da je pupcanik oko vrata.Ja sam kulirala svo vreme,imala sam epidural,stvarno je super i preporucila bi ga svima.Bebac je naravno ok,malo se namucio i on.Al sve se brzo zaboravi, i bol i sve kad te pogledaju te slatke okice.CMOK:)

dajana
Pogledaj Korisnikov Profil Poseti Korisnikovu Web Stranicu Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku dajana's Aim
Duda
Junior Member
**

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 9-8-06 u 10:35 Citiraj i odgovori

Kad sam rodila Mimu rekla sam sebi da ja na ovaj sto vise neidem.Ali eto mene tamo opet posle 2,5 godine!Ma sve se to brzo zaboravi.Ali trece neradjam ni luda.Dosta su mi ova dva djavolcica.

baby

baby
development
boniva
Member

Registrovan/a: 20-8-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: super

[*] napisana 21-8-06 u 18:28 Citiraj i odgovori

Neznam hocete li mi verovati ali ja sam se 2puta poradjala i oba puta sam prosla fenomenalno bez ijednog bola.Posle prikljucenja indukcije odmah su kretali naponi.Babice su mi se smejale sto nema kontrakcija a doktori cudili.Hocu da kazem da ne boli sve zene porodjaj i da je najbitnije slusati babice jer u boxu su one glavne!
ilena
Newbie
*

Registrovan/a: 13-8-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: divno

[*] napisana 26-8-06 u 11:34 Citiraj i odgovori

Ja sam prenela nedelju dana,a ni traga od kontrakcija.Primila sam 3 injekcije estradiola,pa su mi treceg jutra plasirali perpidil gel na grlic i pocnem da krvarim na pregledu(doktor je povredio krvni sud),padne mi pritisak na 90/50,spuste me hitno u porodiliste(mislili da se odlubila posteljica) oko 9 ujutru.Tu zakljuce da nije posteljica,a ja otvorena samo jedan prst,krvarim,a oni mi kazu: neces ti do sutra,setaj da se otvoris.Joj,a ja nemam snage,vucem se,a za mnom trag krvi.Tada sam vec dobila kontrakcije na 3-5 minuta.U 17 h mi ukljuce indukciju.I pocinje show!Bolelo je mnogo,ali evo ,opet bih sutra isla na porodjaj.Sebi sam rekla:ja ne mogu da se poradjam dvadeset sati,moram veceras.I tako je i bilo u 22 02 stize Andrej.

Branka
Newbie
*

Registrovan/a: 25-8-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: Normalno

[*] napisana 28-8-06 u 07:19 Citiraj i odgovori

U tom trenutku sa obzirom da nisam znala sta me ceka mislila sam da mi je dosao zivotu kraj. Sada tek vidim da sam vise ja bila uplasena, neposavetovana i neiskusna. Ja sam se porodila u bolnici u Las Vegasu, moj muz ima odlicno zdravstveno osiguranje pa su tako bili fini i ljubazni da si mogao i da ih bijes oni bi rekli HVALA. Moja bebica je imala skoro cetiri kila i rodila sam je epiduralnom koju su mi dali sat pre izlaska bebe koju su na kraju izvukli vakumom. Inace porodjaj mi je trajao nekih pet sati sto i nije tako strasno. Bolnica kao hotel sa pet zvezdica, tacno da udjes i da im kazes ; radite mi sta hocete; Kad ih uporedim sa onim nasim, bilo bi te strah i svoju macku da omacis tamo, a o osoblju da ne pricam. Pa samo oni uplase porodilje vise nego sam porodjaj
Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Poseti Korisnikovu Web Stranicu Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku
Goca
Junior Member
**

Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: superiška

[*] napisana 28-8-06 u 15:14 Citiraj i odgovori

Ja sam se porodila u Smed.Palanci. Imala sam vezu doktor -ginekolog i doktorka-pedijatar. Babice su bile super,ali smestaj...Apartman-ha-ha. Kreveti ili previse tvrdi ili upadnes u rupu, posteljina pocepana, jastucnica ne postoji nego prekrijes peskirom,posteljina se menja tako sto carsav sa kojim si se pokrivala stavis dole da legnes na njega,zatim ne daju da doneses svoju spavacicu nego moras njihovu, ali posto su im ponestale kad sam ja dosla dobila sam mantil koji nose doktori pri operaciji - za jednokratnu upotrebu je od onog paucinastog materijala. Papuce takodje ne mozes da doneses nego sam imala njihove braon plasticne kao da sam dosla na njivu a pritom su mi bile male. Buba-svabe su normalne pojave. Jedva sam cekala da odem kuci. Sta da vam kazem...to nigde nema

Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Goca's ICQ status Ovaj korisnik ima MSN Messenger
una
Newbie
*

Registrovan/a: 28-8-06
Korisnik nije na vezi

[*] napisana 28-8-06 u 22:54 Citiraj i odgovori

Jao Goco kako si me podstakla da odgovorim,a zamisli 10 dana u toj istoj bolnici,spavacica se ustavila od mleka koje curi non-stop a oni drugu ne daju...ma,ne mogu ni da se setim,posle osam dana pocela sam sve da ih teram u ...a kad su devetog dana pedijatri poceli da vecaju koji je strucniji i da li da idemo kuci tog dana ili narednog,cista sujeta,uh...plasila sam se samog porodjaja al samo je to bilo dobro sve ostalo ne ponovilo se
natasica
Newbie
*

Registrovan/a: 29-8-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: superiska

[*] napisana 29-8-06 u 23:05 Citiraj i odgovori

ja sam se porodila u zamunskoj bolnici,uh uh uh.
Zaglavila sam tamo tri nedelje.S obzirom kakvi su im uslovi rada i posao osoblje je super.
Rekla sam nikad vise tamo necu otici!WC KATASTROFA!Zapuseni odvodi na tus kadama,bez papuca bolje da ne ulazis pod vodu.
Duda
Junior Member
**

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 29-8-06 u 23:38 Citiraj i odgovori

JA SAM SE OBA PUTA PORODILA U GRADSKOJ BOLNICI I DOBRO SAM PROSLA ZATO STO MI SVEKRVA I TATA TAMO RADE.DA NIJE NJIH NE ZNAM STA BI BILO.WC JE PRISTOJAN (KOLKO MOZE BITI) OSOBLJE OK. DALI ZBOG NJIH ILI NE NIKAD NECU ZNATI.

baby

baby
development
Goca
Junior Member
**

Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: superiška

[*] napisana 30-8-06 u 00:16 Citiraj i odgovori

Znam da je u gradskoj super, tamo radi moja drugarica kao babica. Znam i da su im i kupatila o.k, zaboravila sam da kazem da u Palanackom porodilistu uglavnom ide hladna voda a kad dodje vruca onda hladne nema uopste.

Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Goca's ICQ status Ovaj korisnik ima MSN Messenger
Maki
Member

Registrovan/a: 29-7-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: XD

shocked.gif napisana 30-8-06 u 18:50 Citiraj i odgovori
Dan porodjaja

Kakav je bio dan kada ste osetili prve porodjajne kontrakcije i krenuli na porodjaj?

mamaJ
Junior Member
**

Registrovan/a: 30-8-06
Korisnik nije na vezi

[*] napisana 30-8-06 u 19:35 Citiraj i odgovori

Uh...
ja sam se porodila u jagodinskoj bolnici i nemam ni malo prijatna secanja na istu. uslovi u bolnici su katastrofalni, ni osoblje nije mnogo bolje...sreca sto mi je drugarica med. sestra i babicu smo fino platili pa su mi bile pri ruci.
zaista je strasno kakvi su uslovi u porodilistima, ako uzmemo u obzir da zivimo u 21. veku!!!

baby
Pogledaj Korisnikov Profil Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Ovaj korisnik ima MSN Messenger
mamaJ
Junior Member
**

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 30-8-06 u 19:36 Citiraj i odgovori

mihailovamama, o kom neonatologu je rec???

baby
Pogledaj Korisnikov Profil Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Ovaj korisnik ima MSN Messenger
mihailovamama
Member

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 30-8-06 u 21:22 Citiraj i odgovori

MamaJ, rec je o Dr Milanki Nesic, pedijatar specijalista neonatologije.

http://www.youngnutrition.net/member/tickers/50710/ticker1.png
mamaJ
Junior Member
**

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 30-8-06 u 22:02 Citiraj i odgovori

pretpostavila sam! ok!

baby
mamaJ
Junior Member
**

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 31-8-06 u 10:42 Citiraj i odgovori

ja sam odlicno prosla; u bolnicu dosla 2 prsta otvorena (u 23h), u 04:20h prikljucuju indukciju, imala sam jake napone tako da sam samo "slusala" malisu i u 04:57h izlazi moj najlepsi dasa na svetu! nisam mogla ni da pretpostavim da ce sve teci tako glako...:)

baby
jasmina85
Newbie
*

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 31-8-06 u 15:33 Citiraj i odgovori

Porodila sam se u Gracanici,na Kosovu,i mogu vam reci da sam prosla super!nisam znala doktorku koja je pratila sve to ali babica koja me porodila je moja komsika!Doktorka je bila uz mene svo vreme i veoma sam joj zahvalna zbog toga!Pozdrav
 Strana:  1  2  3  ..  30
Postavi novu temu Anketa:

Idi Na Vrh