| Strana: 1 2 3 4 5 |
jelka
Nikad ne ide kući

Registrovan/a: 11-10-06
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: superkalafradzilistik
|
napisana 30-10-09 u 14:37 |
|
|
I ja bih volela da imam to ostrvo kad budem imala malo vecu kuhinju, a vidis o tom prskanju nisam razmisljala. Ali mislim da je, ne samo zbog prskanja
na ringli, već uopste zbog prljanja, pametnije tu ne stavljati tepih, već pločice.
|
|
|
Nify
Member

Registrovan/a: 25-1-09
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: Odlicno
|
napisana 30-10-09 u 16:39 |
|
|
Uf kako su dobre kuhinje. Mm i ja patimo za jednom velikom kuhinjom. Moja je bas mala. I nikad nemam dovoljno prostora.
|
|
|
Elena84
Junior Member

Registrovan/a: 18-7-09
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: ok
|
napisana 31-10-09 u 01:37 |
|
|
Patim za velikom i lepo uredjenom kuhinjom, ali realno gledano kuhinja kakvu ja zelim je kao prosecna garsonjera.
|
|
|
winterbaby
Nikad ne ide kući

Registrovan/a: 21-2-09
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: super
|
napisana 10-11-09 u 00:49 |
|
|
Evo, kupili smo plocice za kuhinju. To su ove skroz bledo roze, u poslednjem redu odozdo. Ovde se bas ne vide dobro Prosarane su zuckastom i rozikastom bojom(kao razliveno...)Podne su za nijansu
tamnije i boja je homogenija.
http://www.beokeramika.rs/asortiman/keramicke-plocice/domace/polet.html/
Dilema je: Kakvu kuhinju(frontove i radnu plocu) uklopiti uz to?
Ideja je da fugne i frontovi budu tamniji od plocica, a radna povrsina slicna ili ista kao zidne, ili obrnuto - da fugne i radna povrsina budu
tamnije, a frontovi neka svetlija boja - tamnija od plocica a svetlija od ova dva. Al ga ja objasnih...
Uz ove plocice prelepo idu cokoladno - braon fugne. Ne znam da li da odaberemo njih i uradimo kuhinju u braon tonovima... Bezala sam od te boje,
izgleda da cu ipak da joj se vratim...
Lepo se slaze i bordo, tamnija meso - roze, bez, bela. Onda, imaju primesu zuckasete, tako da bi mogla da dodje i zuta, kajsija, narandzasta...
Ja u radnji prislonih i pastelno - zelenu fugnu uz njih, i dopalo mi se, a vidim da imaju i materijal za frontove u toj boji. Moja drugarica koja je
isla sa nama kaze da sam daltonista i da je kontrast prevelik...
Nisam pametna vise uopste. Uzeli smo ove da bi imali veci izbor za boju radnih elemenata, a tek sad nemam pojma sta hocu.
Mm kaze da bi najbolje bilo da odaberemo boju drveta za kuh. elemente i slozimo uz plocice...
Sve u svemu, boja je topla i neutralna i dopala mi se. sad se otvaraju nove dileme
Sta mislite?
|
|
|
winterbaby
Nikad ne ide kući

Korisnik nije na vezi
|
napisana 10-11-09 u 01:00 |
|
|
Sad sam ukapirala da ovo uopste nisu te plocice koje smo kupili.  :
Nema veze, liče
|
|
|
bebara
Nikad ne ide kući

Registrovan/a: 1-9-08
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: dobro
|
napisana 10-11-09 u 01:03 |
|
|
Ova se boja meni strašno dopada.Ja ih zovem šećerne boje...
Kod moje tetke na selu koja je nažalost umrla ,a nema nikoga svoga u kući u wc su takve pločice i meni se sviđaju,uvijek kažem žali bože što
niko ne živi u toj kući i što nemogu taj wc zamjeniti sa mojim...Mi ponekada odemo za vikend ,kao i moji mama i brat ostalo samo propada...
Bravo za izbor...
|
|
|
emina
Moderator

Registrovan/a: 29-11-06
Korisnik nije na vezi
|
napisana 10-11-09 u 01:23 |
|
|
Kontam da sa bukvom ili nekom bojom drveta ,ne možeš pogrešiti.Ustavari sad sam se setila-malo tamnije fugne,a frontovi trešnja .Imaćeš kontrast ,ali ne prevelik.E sad za radnu površinu.....pa neka da se
slaže uz pločice ,ali i uz frontove a nijansa nešto između (tj.da ne odudara previše ni od jednog ni od drugog).
Mada meni ne zvuči loše ni to sa zelenom(ako si mislila na svetlo,nežno zeleno)s tim što ti onda trebaju ipak malo jače fugne.A kontrast možeš
da napraviš i sa lajsnom između zida i radne ploče.Ma sklapaj boje,na kompu,pa ćeš videti.Svakako-jače fugne.
|
|
|
sax
|
napisana 10-11-09 u 02:17 |
|
|
Pa ne znam sto mislis da lose ide kad je jak kontrast???? Nama je buduca kuhinja (kuhinjski elementi) venge (tamno braon, skoro pa crno) i drecece
zeleno (kao kivi kako je zovu vec??? ) i bas bas dobro ispalo.. Cak se i majstor odusevio 
A po meni ako ti sve bude u nekoj nijansi.... neces da pogresis ali ti mozda bude jednolicno.... monotono Sto ne bi ubacila neku drugaciju boju??? Da budu frontovi
(vrata) i to slozis recimo sa zidovima ili..... Ne znam.. ne kapiram koje su plocice ali nema veze... U svakom slucaju emni se definitivno vise
svidjaju te neke veselije boje.... a ove sad nezno roze, kajsija... kapucino (to cak i nekako) su mi OK ali.... nisu za mene
|
|
|
emina
Moderator

Korisnik nije na vezi
|
napisana 11-11-09 u 00:46 |
|
|
aha,videla si kako je kod mene baš sve u bojama
Pa po meni,iako ne vidimo kakve su pločice ali po opisu,ne može baš sve
da se kombinuje,npr.uz to nešto rozikasto pa sa žućkastim mi ne ide nikako srebrno,pa ni crno,verovatno ni venge.Mislim čak da si izabrala dosta
zahtevnu varijantu.da se ne uvrediš ali nekako mi tu ne ide elegancija znaš šta hoću da kažem,klasika,minimalizam....idu mi boje.
Možda da probaš tako da kombinuješ,šta ti ne ide,pa da onda od ostalog biraš.
Juče smo baš bili kod prijatelja koji su kupili stan,ekstra,de lux što bi rekli.Zajedno su kuhinja , trpezarija i dnevni boravak.Naručili su belu
ugaonu garnituru,bež je tepih,a kuhinja je kombinacija metalik(aspirator,frižider,ručke),donji deo,crn,a gornji uglavnom belo sa bledo sivkastim
cvetovima(prvi put vidim i ti cvetovi više ispadaju kao šare).Mnogo dobro izgleda,ne sećam se kakve su boje pločice,aliverovatno su
bele.Elegantno,ma.... baš mi se sviđa.
E sad.Sećam se da si pričala da bi da opremiš kuću u onom starinskom fazonu......ja bih recimo takav stil gajila onda i u kuhinji i
trpezariji.Čak mi se najviše i sviđa da je od svega kuhinja u tom rustičnom fazonu.Npr.pločice kao ciglice,pa možda ozidan neki deo,rerna...pa
neki mozaik u tom fazonu u trpezariji......
|
|
|
winterbaby
Nikad ne ide kući

Korisnik nije na vezi
|
napisana 11-11-09 u 21:58 |
|
|
Hvala vam na savetima.
Kuhinja i trpezarija su kod mene jedna prostorija, a plocice idu na ceoni(siri) zid, i levi(uzi) na kojima su kuhinjski elementi.
Desni zid i ulazni se krece, nemam pojma u koju boju. U tom delu ce biti
trpezarijski sto i jedan kredenac koji je zamisljen da deluje rusticno.
Razmisljam da mi kuhinjski elementi budu rozikasto-zuckasti, slicni plocicama, ako nadjemo materijal za frontove u toj boji, a radne ploce tamnije ili
obrnuto. Bolje obrnuto
Mislim da ta tamnija bude neka boja drveta toplijih, crvenkastih tonova.
Ma, nista dok ne odem u radionicu gde ce da nam rezu drvo za kuhinju, i ne ponesem sa sobom po jednu zidnu i jednu podnu plocicu kao uzorak.
Nasla sam milion nekih sajtova za isprobavanje boja, ali svuda treba slika prostorije, ili se radi na njihovim uzorcima a ni jedan mi ne lici na moju
kuhinju
Oprostite sto smaram sa mojim dekoraterskim nedoumicama to je moj nacin da se odbranim od H1N1 histerije
|
|
|
emina
Moderator

Korisnik nije na vezi
|
napisana 11-11-09 u 22:09 |
|
|
| Citat: | Originalno postavio/la winterbaby
Mislim da ta tamnija bude neka boja drveta toplijih, crvenkastih tonova.
|
Pa ja mislim da ti je to trešnja,o čemu pričaš.I još ako su tako tamnije fugne,mislim da može da ti se uklopi u to rustično....Možda da na
njih dodaš po neku onu malu ukrasnu pločicu(lepe se valjda na obične,malo su manje od njih),tamnije boje(slično frontovima).A možda bi ti išla
radna ploča u imitaciji mermera,a mislim da baš imaš te nijanse kao što su ti pločice.i tamniju lajsnu i...eto
|
|
|
emina
Moderator

Korisnik nije na vezi
|
napisana 11-11-09 u 22:09 |
|
|
A koje su veličine pločice?
|
|
|
winterbaby
Nikad ne ide kući

Korisnik nije na vezi
|
napisana 11-11-09 u 22:12 |
|
|
| Citat: | Originalno postavio/la emina
A koje su veličine pločice? |
25x33
|
|
|
emina
Moderator

Korisnik nije na vezi
|
napisana 11-11-09 u 22:15 |
|
|
Zidne?Pa to su velike?Morala sam da uzmem lenjir i gledam A kako si mislila
da ih stavljate,popreko ili kako se već kaže vodoravno ?
|
|
|
winterbaby
Nikad ne ide kući

Korisnik nije na vezi
|
napisana 11-11-09 u 22:20 |
|
|

Bas si zlatna sto mi pravis drustvo.
Mislila sam uspravno, tako mi je elegantnije.
Lepe su mi te velike. I plafoni nam nisu standardni, malo su visi, pa mislim da je tako bolje vizuelno.
|
|
|
emina
Moderator

Korisnik nije na vezi
|
napisana 11-11-09 u 22:27 |
|
|
Onda ćeš još više izdužiti zid.Ne sećam se da sam negde videla tako postavljene u kuhinji:zbunjen
Obožavam uredjivanje;) ,volela bih da se time bavim.
|
|
|
emina
Moderator

Korisnik nije na vezi
|
napisana 11-11-09 u 22:29 |
|
|
 što ne rade smajlići?
|
|
|
mare_marija
Nikad ne ide kući

Registrovan/a: 15-11-07
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: pospano
|
napisana 12-11-09 u 01:17 |
|
|
Ne znam WB, ja bas ne volim taj rusticni stil ili kako se vec zove, nekako mi djeluje kao da zahtjeva mnogo odrzavanja i ciscenja.
Mislim da treba da plocice stavljate uspravno, kao sto si i odlucila.
Hoces li kuhjske elemente praviti od pravog drveta ili ces se odluciti za ivericu? Po mom misljenju mozes uz te plocice da kombinujes neke crvenkaste
tonove tresnje i neku svjetliju, recimo bez. Ili ako ces vec imati imitaciju nekog svjetlijeg drveta kao recimo bukva, onda po mom misljenju ne ide
nikakva kombinacija, dakle samo bukva.
Kao sto rekoh ja bas ne gajim takav stil, ali nedavno sam gledala slike bas tako uredjene kuce u nekom casopisu. Izgleda lijepo, ali nekako mnogo
zahtjevno, bar meni.
|
|
|
winterbaby
Nikad ne ide kući

Korisnik nije na vezi
|
napisana 12-11-09 u 02:02 |
|
|
Kuca je takva da uz nju prosto ne ide nista moderno. Jednostavne linije i minimalizam bi odudarali, ne bi se uklopili u izgled kuce.
Dobro bi joj stajale klasika ili rustika. Ja se trudim da to ispostujem, ali mi i dzep malo diktira tempo i melodiju
Kuhinju pravimo od iverice, tako je jeftinije . Cilj nam
je da se sto pre uselimo, tu i tamo mora da se pristedi...
Necu boju bukve, hocu tu tresnju Ubedi me Emina Zamisljam, cini mi se da se tako najbolje uklapa. Svetle plocice - tamnije
fugne - tamni frontovi - svetle radne povrsine, izmedju zida i njih tamnija lajsna - a sve u nijansama bordo-braonkaste boje - boje mesa.
emina, ako na visok zid stavim plocice polozeno-vodoravno, da nece to vizuelno da deluje kao da je deo prekriven plocicama patuljast u odnosu na zid?
Bas sam se zamislila kad sam procitala ovo sto kazes da cu jos vise da izduzim zid. Nekako mi je bilo logicnije da ih okrenem uspravno, da se zid
popuni srazmerno... Ali onda ove tamne fugne nece da mi dodju do izrazaja, manje ce da se vide.
Nemam pojma, mozda si u pravu.
p.s. Na kraju cemo prozore u kuhinji morati da prefarbamo u boju tresnje. Oni su u boji bukve
Ili cu ipak da udarim na zuckastu varijantu...
|
|
|
sax
|
napisana 12-11-09 u 02:35 |
|
|
Sta smo mi otkrili/.... mislim.. otkrili ljudi a ja tek od skoro videla - postoje neke folije, samolepljivi tapet ili sta je vec u raznim bojama,
imitacija plocica za kupatilo...... ma svakakvih ima.. i to prelepis preko neceg sto bi da zadrzis ali i da ga promenis

Mi cemo AKO nadjemo ali izgleda da toga nema kod nas - venge tapet da prelepimo postojece elemente kuhinjske (visece) a da odradimo nova vrata... I to
bi nam extra povoljno izaslo...... Da bismo videli kako izgleda kad se prelepi - uzeli jedno parce pa zalepili na stari mm-ov most (ormar) plavu boju
(jer je trenutna bela sto nam ne odgovara) i mogu vam reci da je bas bas super.... uopste se ne vidi da je folija. Tako da WB ako ti za nesto zafali
eto i to mozes da ukombinujes... da promenis bukvu ili hrast u tresnju
Malo teze bi islo za prozore ali...
|
|
|
emina
Moderator

Korisnik nije na vezi
|
napisana 12-11-09 u 21:30 |
|
|
Sax ,pa jesi li videla moju kuhinju?To je folija na vratima .
Nego wb,kad sam zamislila pločioce te veličine postavljene tako kako si planirala,asocijacija mi je na kupatila ili čak one hotelske ,velike
toalete šta znam,znaš da su u njima te veće pločice (nemoj se ljutiš).
Nego mislim da ti je ovako modernije,a da bi ti fugne još izdužile pločice ,ako bi ih stavila uspravno.
A uvek možeš da se konsultuješ sa ljudima u radnji ili majstorom koji ih bude stavljao.
|
|
|
winterbaby
Nikad ne ide kući

Korisnik nije na vezi
|
napisana 12-11-09 u 23:05 |
|
|
Ma sto bih se ljutila, Emina. Vidis da sam neodlucna i neobavestena svaki
komentar mi zlata vredi
Samo ti nastavi da sugerises
|
|
|
sax
|
napisana 13-11-09 u 03:49 |
|
|
| Citat: | Originalno postavio/la emina
Sax ,pa jesi li videla moju kuhinju?To je folija na vratima .
.... |
Nisam primetila
|
|
|
fahira
Posting Freak

Registrovan/a: 19-2-08
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje:
|
napisana 13-11-09 u 11:30 |
|
|
Ja za sad imam neku kuhinjicu.
Juce sam bila u Ikei,i vidjela sam dobre kuhinje,al su jako skupe,al mi se svidja sto mogu da kupujem dio po dio,ako nemam novac da izdvojim odmah.
Evo koja mi se svidja,(ja dosta volim stari stil)
Slika 1
|
|
|
mammam
|
napisana 13-11-09 u 15:57 |
|
|
Ova crvena je 
A cena joj je
|
|
|
mare_marija
Nikad ne ide kući

Registrovan/a: 15-11-07
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: pospano
|
napisana 13-11-09 u 16:37 |
|
|
Pa wb i ja sam se za kuhinju odlucila za ivericu.....nesto mi nije padalo na pamet da uzimam puno drvo i placam i placam do besvjesti.
Uz odabrane plocice mozed da kombinujes kao frontove tresnju i jos neku bez, ako si se odlucila za tu varijantu. Ako ti fronta kuhinju bude crvenkasta
onda mi je nekako logicno da radna povrsina bude svijetla, ma ne znam. ....
Nikako da pospremim svoju kuhinu pa da je uslikam. Kod mene su isto te velike plocice, ali one izgledaju tako kao da su napravljene od vise manjih, i
fuge izmedju njih su takve da uopste ne uocavam razliku izmedju plocica. Moracu da slikam da objasnim......danas sam glupeta i nista mi ne ide od
ruke.
Fronta moje kuhinje je svijetla u kombinaciji sa venge, a radna povrsina je isto tamna. Da bi razbila monotoniju ubacih ta narandzasta stakla i jos
nekih detalja.
|
|
|
winterbaby
Nikad ne ide kući

Korisnik nije na vezi
|
napisana 17-11-09 u 15:41 |
|
|
Evo su mi kuhinjske plocice, stigle jutros, ceo dan se radujemo.
http://i573.photobucket.com/albums/ss172/wwinterbabies/zidneipodnekuhinja.jpg
I zidne jos jednom izbliza
http://i573.photobucket.com/albums/ss172/wwinterbabies/zidnekuhinja.jpg
|
|
|
mamus
Posting Freak

Registrovan/a: 3-12-07
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: sekogas super
|
napisana 17-11-09 u 15:54 |
|
|
Super WB, samo se vi radujte
|
|
|
sandric84
Posting Freak

Registrovan/a: 5-8-09
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: neizrelivizibiziran
|
napisana 17-11-09 u 16:05 |
|
|
Bas mi se svidjaju boje...super su WB!
|
|
|
n9akovic
Administrator

Registrovan/a: 17-2-07
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: Bez raspoloženja
|
napisana 17-11-09 u 16:24 |
|
|
| Citat: | Originalno postavio/la mammam
Ova crvena je 
A cena joj je |
Mammam, sta bi tek rekla da zas koliko kosta nasa kuhinja..... (nismo je platili niti cemo je ikada platiti, ona ulazi u hipoteku - dozivotno, pa
kasnije prelazi i na decu, ako ne prodamo pre toga...)
WB, sjajne su plocice!
|
|
|
| Strana: 1 2 3 4 5 |