| Strana: 1 2 3 4 .. 9 |
mammam
|
napisana 14-3-08 u 12:07 |
|
|
Ninchen, lucy je u pravu.
Višegradska je jedino porodilište u Srbiji gde se ne naplaćuju epidural.
Dr koja je mene porađala prvi put, a prošla sam i sa njom i anesteziologom odlično, radi u NF, pa sam ja zato tamo.
Nasmejala si me sa ovim izborom datuma 
Meni to nisu nudili.
|
|
|
ivanamimi
Banovan
Registrovan/a: 3-7-07
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: ok
|
napisana 14-3-08 u 12:26 |
|
|
potpisujem mame,u Visegtadskoj se epidural ne naplacuje vec oko pet meseci
|
|
|
n9akovic
Administrator

Registrovan/a: 17-2-07
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: Bez raspoloženja
|
napisana 14-3-08 u 14:26 |
|
|
| Citat: | Originalno postavio/la mammam
Nataša, vraže... |
Cuj vraze... pa bese tako u pocetku, zar ne 
Salim se, super je ime... Retko i staro i veoma lepo. Ja i Srba jako volim.
Drzi se jos malo.
Ja sam zaobravila da kazem da je meni termin bio 11 april, ali je doktor hteo da ide na odmor za Uskrs, ima kucu na moru, pa... i onda smo se
dogovorili da ako nista ne bude pre 8 aprila, 8 rezervise salu i sve i da izazovemo porodjaj. Sigurna sam da se sledeci put nista necu dogovarati, to
je prvo i necu pristati na izazvan porodjaj, makar ponovo pukao vodenjak. Jeste meni bilo lepo, ali je dete imalo cvorugu, pa zbog cvoruge zuticu, pa
sve tako u krug.
E, da, trudnice, buduce majke, ne zaboravite da "suncate" decu kada se rode - obavezno kod prozora... zbog zutice...
|
|
|
emina
Moderator

Registrovan/a: 29-11-06
Korisnik nije na vezi
|
napisana 14-3-08 u 14:35 |
|
|
Ninchen,pa što se ti bre porađaš u Bg?Ne možeš ili nećeš u Nemačkoj?Ja sve mislila da ti nisi ovde,nego tamo.....
|
|
|
Ninchen
Junior Member

Registrovan/a: 14-1-08
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: Savrseno srecna uz moje andjele!
|
napisana 15-3-08 u 02:51 |
|
|
Porodjaj ce, na srecu, biti uz epidural, izbegla sam CR jer se moja Cica u poslednjem trenutku ipak okrenula kako treba! Sto se tice odabira datuma,
ni ja nisam mogla da verujem da me zena pita da odaberem datum..a i njoj je valjda zazvucalo malo neobicno, jer je odmah zatim dodala i kako toga nema
ni na "Grand paradi". Meni se ipak cini da lekari to rade zbog sebe, jer je njoj svakako komfornije da mi zakaze kada da dodjem i da to sve
privedemo kraju "u radno vreme", nego da cekamo, pa se zadesi noc, pa telefonski poziv..i ostalo! Mislim, nije da se bunim il izalim, jer i meni
odgovara vise da se pripremim psihicki..
MEDJUTIM.. da sa prirodom nema sale, shvatila sam danas poslepodne kada se pojavio cuveni (i danas ne zeljeni) sluzavi cep! Nisam mogla da verujem,
toliko sam se uspanicila, prvo sto mi je proslo kroz glavu bilo je da ja ne mogu danas da se porodim! .. Nije predvidjeno!
Nemam kontrakcije, zapravo, nemam nikakve senzacije osim te male sluzave neprijatnosti, taako da ce beba mozda i da saceka da prodje vikend. Zvala sam
odmah doktorku telefonom i ona mi je rekla da tu nema mnogo mudrovanja, ni taktiziranja - ako krene, znacu da je krenulo i onda pravac porodiliste..
ja ne znam ni sta treba da osetim, jer se ni prvi put nisam porodila "spontano" , nego smo i Ninici zakazali kada da nam dodje..tako da ne znam kako
je to kada pukne vodenjak ili pocnu kontrakcije..
A da samo znate kako sam se spetljala i pogubila! Jurim po kuci uput, koji je inace uredno spakovan sa ostalim papirima za porodiliste, jurim
kozmetiku..odjednom nemam pojma vise ni gde su mi stvari ni sta treba da ponesem! A kuca nam je puna gostiju, slave ljudi moj rodjendan, svi sem mene,
jer ja jurim unaokolo i pakujem se za porodiliste satima!
Ipak bih volela da se strpi do ponedeljka..
|
|
|
Ninchen
Junior Member

Korisnik nije na vezi
|
napisana 15-3-08 u 03:01 |
|
|
Poradjam se ovde iako sam posle porodjaja sa Ninom obecala samoj sebi da se vise nikada ovde necu poroditi, toliko sam bila ljuta i besna! Ali eto,
opet sam odlucila da to uradim ovde, luda sam, nisam normalna, pojma nemam zasto. Razlog koji je prevagnuo odnosi se na posle porodjaja - ovde mi je
mama, svi moji su ovde, a gore bih bila usamljena i bilo bi malo drugacije jer ne bi imao ko da mi pomogne. Mislim, dosla bi mama, ali ne mogu da
preselim pola Beograda u nemacku da bih se ja osecala bolje.. a sto se tice papira za decu, nije nikakav problem ni kada se rode u Beogradu, posto
tata ima nemacko drzavljanstvo i Nina ga je dobila u ambasadi istog dana, za 10 minuta su joj izdali nemacki pasos! To je isto jedan od bitnijih
razloga sto se poradjam ovde, jer da nije tako jednostavno sa papirima, onda bih svakako bila gore...
|
|
|
mammam
|
napisana 15-3-08 u 03:33 |
|
|
Pa, srećno Ninchen. 
U porodilište kreni kad ti pukne vodenjak ili kad dobiješ kontrakcije na 5 minuta čitavih sat vremena.
Ne znam koliko ti treba do bolnice, ali nikad nije na odmet pojaviti se tamo i ranije.
Želim ti lak porođaj.
|
|
|
mamasha
Nikad ne ide kući

Registrovan/a: 16-11-07
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: odlicno
|
napisana 15-3-08 u 07:26 |
|
|
Srecno i samo hrabro, bice sve ok. Videces drugi porodjaj ide caskom.
|
|
|
zzivanovic
Newbie
Korisnik nije na vezi
|
napisana 15-3-08 u 22:03 |
|
|
dodjoh samo da vidim da li je mammam još tu,vidim da jeste..odbrojavamo sitno..
želim ti brz i lak porodjaj,draga i da sve bude u najboljem redu i da se što pre vratiš kući..
i mnogo me zanima da li će taj švrća da liči na Srbu..
|
|
|
mammam
|
napisana 15-3-08 u 22:37 |
|
|
Hvala Vanja. Ja sam spremna. 
Čekamo još da se dečak spremi....
|
|
|
Ninchen
Junior Member

Korisnik nije na vezi
|
napisana 15-3-08 u 23:29 |
|
|
Hvala na lepim zeljama, samo moja beba je izgleda ipak odlucila da saceka ponedeljak.
Nista od kontrakcija...za sada. Ja sam se spakovala, ali sam toliko nervozna i preplasena, iz minuta u minut sam sve vise napeta. Znam da mi to nije
od koristi, ali jace je od mene. 
U svakom slucaju hvala na vasim zeljama, draga mammam tebi i tvom Malom Princu takodje zelim sve najlepse, brz i lak porodjaj!
|
|
|
mare_marija
Nikad ne ide kući

Registrovan/a: 15-11-07
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: pospano
|
napisana 15-3-08 u 23:37 |
|
|
Drage moje (Ninchen i mammam), zelim vam brz i lak porod!
Citajuci ove postove sjetila sam se poslednjih dana svoje trudnoce....kako sam samo tada bila izgubljena i bilo me je strah...najstrasniji strah,
fuj...u glavi sam premotavala sve moguce i nemoguce situacije...iako naravno nisam znala sta me ceka....da bi bukvalno dan pred porod popustila sva
nervoza ni sama ne znam kako...valjda priroda.
A sad znam sta me ceka pa cu sa drugim bebcom paniciti jos vise...
|
|
|
jelenav
Moderator

Registrovan/a: 28-2-07
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: bolje
|
napisana 15-3-08 u 23:58 |
|
|
Ali, Ninchen i mammam, vi ćete na epidural, to ne boli. Bar tu brigu nemate.
|
|
|
mammam
|
napisana 16-3-08 u 00:08 |
|
|
Ma, nemam ja strah od bolova, samo sam onako iracionalno uplašena od potencijalno problematičnih situacija.
Mada, evo, i to prolazi. Valjda je priroda odradila svoje....
|
|
|
Nikota
|
napisana 16-3-08 u 00:37 |
|
|
ala je ovde zanimljivo.
mi samo sedimo, hrabrimo buduce mame i navijamo ko na utakmici, koja ce pre da se porodi i da nam saopsti divne vesti 
a mamice - cupkaju nestrpljivo.
zelim vam srecu i lak porodjaj.
|
|
|
ivanamimi
Banovan
Registrovan/a: 3-7-07
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: ok
|
napisana 16-3-08 u 02:28 |
|
|
svima vam zelim sto laksi porodjaj i brz oporavak
mislimo na vas
|
|
|
IVANAMAMA
Posting Freak

Registrovan/a: 6-2-08
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: iscrpljeno
|
napisana 16-3-08 u 02:34 |
|
|
i ja vam zelim brz i lak porodjaj i da nam se javite sa lijepim vjestima sto prije .
joj kad se samo sjetim........
|
|
|
anja&milena
Posting Freak

Registrovan/a: 16-1-08
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje:
|
napisana 16-3-08 u 03:52 |
|
|
| Citat: | Originalno postavio/la Ninchen
Eh, da, Mammam, molim te da mi pojasnis to u vezi placanja epidurala! Procitala sam da si pre par dana bila u Frontu i platila epidural..ja sam pitala
doktorku koja ce da me porodi (u Visegradskoj) za epidural i kome, kada i koliko treba da ga platim, i ona mi je objasnila da vise nema pozivanja
anesteziologa od strane trudnice i da se angazuje anesteziolog koji je taj dan dezuran. Rekla mi je i da se ne placa nista (?!?) i da je zabranjeno
lekarima koji nisu u smeni da udju u porodiliste, tako da nema vise pozivanja i dolazaka od kuce.. kako si ti onda platila epidural? Inace, ja ne
bezim od toga da im platim, samo bih da se osiguram i da znam da ce tamo sigurno biti anesteziolog koji ce mi dati anesteziju..nista mi sad nije
jasno!
A inace mi je rekla da ce ona vec pozvati dezurnog anesteziologa, mada mi on nece ni trebati jer po njenim recima, nece ni stici da mi da anesteziju,
ja cu se poroditi iz dva napona! E to me je tek istripovalo! Pa onda ga pozovi na vreme, sta je tu problem!? |
Epidural se placa samo u Gak NF
|
|
|
mamasha
Nikad ne ide kući

Korisnik nije na vezi
|
napisana 16-3-08 u 10:27 |
|
|
Srecno i samo opusteno. Kako je prelep osecaj kad se porodis i dobijes svoju bebicu. Ti dani u porodilistu su mi u najlepsem secanju. A i kad dodjes
kuci.
|
|
|
marry
Posting Freak

Registrovan/a: 2-12-07
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: cekam i cekam.....
|
napisana 16-3-08 u 12:20 |
|
|
zelim vas svu srecu i lak porodjaj!!!!
|
|
|
draginja
Member

Registrovan/a: 16-10-06
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: srecna
|
napisana 16-3-08 u 14:17 |
|
|
brz i lak porodjaj i jos brzi oporavak, drage mame ...
i da vam sto lakse prodje adaptacija malisana na novog clana vase porodice...
srecno
|
|
|
Bajka
Newbie
Registrovan/a: 19-3-08
Korisnik nije na vezi
|
napisana 21-3-08 u 20:54 |
|
|
Za koji dan ulazim u deveti mesec. Ugojila sam se deset kilograma i do sada je sve bilo pesma. Medjutim, poceli su mali problemi, npr. u karličnim
kostima osećam strašnu napetost, pa mi je ponekad teško i da hodam; zatim, leva ruka mi trne do bola čim legnem! A odmaranje mi je toliko
potrebno! Nema veze kako se namestim, na koju stranu, ona utrne, počne da boli i to me probudi... Baš sam razdražljiva zbog toga. http://www.forummojabeba.com/images/smilies/violent-smiley-044.gif
Ima li koja od vas, drage dame, savet za prvorotku?
|
|
|
zzivanovic
Newbie
Korisnik nije na vezi
|
napisana 21-3-08 u 22:36 |
|
|
mammam,nema te online..čekam lepe vesti i mislim na tebe..
|
|
|
sax
|
napisana 21-3-08 u 22:39 |
|
|
bajka.. ne znam sta da ti kazem - i mene su ledja bolela i nije mi odgovaralo da lezim na ledjima... prijale su mi setnje vise nego odmaranje i
sedenje.... izdrzi.. jos malo c to da traje.. ako ima neka sa tvojim problemima neka ti se javi
|
|
|
marry
Posting Freak

Registrovan/a: 2-12-07
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: cekam i cekam.....
|
napisana 21-3-08 u 23:44 |
|
|
ja u devetom nisam mogla uopste da spavam.meni je trnula desna ruka a noge su me razvaljivale a bile su i otecene ,pa sam pokusavala da namestam
gomilu jastuka ili jorgana kako bi mi bolovi i otoci manji bili, ali nista ne vredi.
sva sreca pa je kablovska imala extra filmove da ubijam vreme do jutra 
bajka,nece to jos dugo da traje!
|
|
|
lucy
Moderator

Registrovan/a: 17-10-06
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: raspolozivo
|
napisana 22-3-08 u 00:25 |
|
|
Sa prvim u devetom mi je isto kao i tebi trnule mi ruke, napetost u karlicnom delu, pa onda i oticala na kraju ali i meni kao sax su mnogo vise
pomogle setnje.
A sad..
Evo jos malo pa cu u 8 mesec, i sva sam troma i sebi teska, nervoza mi u nogama, slabo i setam pa mozda od toga..ali srecom ne trnu mi ruke i zglobovi
kao u prvoj, i nemam grceva koje sam imala u prvoj, za sad me samo jednu noc strefio, ali zato ne mogu da disem, tako se nekako poprecio da do vazduha
nekada ne mogu doci.
Ali jos malo i proci ce.
|
|
|
Bajka
Newbie
Korisnik nije na vezi
|
napisana 22-3-08 u 02:51 |
|
|
Hm, znači trebalo bi da pokušam sa šetnjama! Hvala na savetu. Stvarno, malo šetam; tek sam prestala da radim, a i vreme je jako promenjivo, pa su
to uglavnom kratke relacije.
|
|
|
Bajka
Newbie
Korisnik nije na vezi
|
napisana 14-4-08 u 12:51 |
|
|
Sledeće subote mi je termin i jako sam uplašena. Čudno se osecam, mnogo jedem u poslednje vreme i stalno sam gladna. Moj zeludac vrlo cudno radi,
uopste sve mi je cudno. Znam da se mogu poroditi svaki dan... Nisam bas neka hrabrica, posebno zato sto ne znam da disem pravilno.
|
|
|
mammam
|
napisana 14-4-08 u 13:43 |
|
|
Ništa se ti ne brini, babica i dr koji te porađa će te voditi kroz porođaj i sve će biti u redu.
Strah je normalna pojava.
Ja sam bila prestravljena pred drugi porođaj, ko da ne znam šta me čeka (a možda baš zato što sam znala).
Izguraj ovu poslednju nedelju pa nam se javi sa lepim vestima.
|
|
|
mamasha
Nikad ne ide kući

Korisnik nije na vezi
|
napisana 14-4-08 u 14:35 |
|
|
Drzimo ti fige bajka da prodje sve super.
|
|
|
| Strana: 1 2 3 4 .. 9 |