Forum - Moja Beba Poslednja aktivnost: Nikad
Nije prijavljen [Prijavi se - Registruj se]
Idi Na Dno

Verzija za štampu | Prati ovu temu | Dodaj u omiljene   Postavi novu temu Anketa:
 Strana:  1  2  3  4
Autor/ka: Naslov: Kožica (za mame koje imaju mušku decu)
lucy
Moderator

Registrovan/a: 17-10-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: raspolozivo :D

[*] napisana 10-2-07 u 02:59 Citiraj i odgovori
Kožica (za mame koje imaju mušku decu)

Ovo je pitanje za mame koje imaju mušku decu...

Elem...

tiče se kožice na penisu... Da li je povlačite i da li se ona povukla?

Mi (ja i mm) Danilu povla?imo svako ve?e prilikom kupanja ali ostao je jedan deli? koji ne?e da se povu?e tj. zalepljen je za glavi?.
Mojoj cimerki koja isto ima sina patrona�na je povukla ko�icu skroz i to je krvarilo, to je uradila nakon �to je pupak otpao.
Nama je patrona�na govorila da svaki dan povla?imo po malo i da ?e se ko�ica sama od sebe povu?i �to se i desilo ali nije skroz.
Negde sam ?ula ili ?itala da se ko�ica ume da ostane do 7 godine..:o

Baby Birthday Ticker Ticker

Pogledaj Korisnikov Profil Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku
Cexy
Member

Registrovan/a: 24-10-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: super mama

[*] napisana 10-2-07 u 03:18 Citiraj i odgovori

Svako vece povlacim prilikom kupanja, ako mu nije od pocetka povucena znaci nisi zvala baba Milu. Da li lekarka na kontroli proverava, mi idemo kod Jovicicke-najbolji pedijatar u gradu? I meni se cinilo kao da nije do kraja ali ona pregleda i kaze da je ok. Cula sam da se u suprotnom obavlja hirurski zahvat.

Lilypie 2nd Birthday Ticker
lucy
Moderator

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 10-2-07 u 03:29 Citiraj i odgovori

Ne nije mi bila baba Mila jer nisam htela da pla?am a devojka koja je bila zaduena za na kraj je kuma naih kumova tako da je poznajemo i super je bila!
Kod Jovi?i?ke ne idem jer idu svi pa je velika guva i ?esto ofrlje ume da pregleda dete (to mi je sestra rekla)..
Nama je pedijatar rekla da je to ok i da nastavimo i dalje i da ?e se ono povu?i (taj mali deo to je ostao).. nego meni ao da mu cimamo to jako a s druge strane i babice to rade..cimnu i gotovo!A ako se ne odlepi samo tako ?e i biti ...
A mislim da se hirurki radi tek ako se posle par godina ne povu?e...ne znam moda greim!

lucy
Moderator

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 10-2-07 u 03:32 Citiraj i odgovori

a luka ima koliko bee godinica? 4,5?
A kako mu je povla?ena postepeno ili odjednom?

Cexy
Member

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 10-2-07 u 03:43 Citiraj i odgovori

Licno mislim da si pogresila za Milu, kad se budemo, daj Boze, sreli uzivo, videces Filipov pupak-savrsenstvo. Dobro, sta je bilo- bilo je. Sada nema cimanja kozice, to je moglo samo u pocetku. Polako perite sa kamilicom i kao da masirate ka korenu pa bi trebalo, ako je mali deo, da se povuce. Ljubi Dacu

lucy
Moderator

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 10-2-07 u 03:45 Citiraj i odgovori

hocu!

Jelena
Posting Freak

Registrovan/a: 4-8-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: Bez raspoloženja

[*] napisana 10-2-07 u 06:54 Citiraj i odgovori

Ljudi...ja citam na dosta mesta da se kozica ne povlaci nikako!!!Pise mi lepo u knjizi:"Ne samo da nije potrebno povalciti kozicu i nasilno je zavrtati da bi se ispod ocistilo vec moze doci i do povrede.Jednom kad se kozica jasno odvojila mozete je povuci s' vremena na vreme i ocistiti ispod.Do perioda puberteta vecina kozica ce moci da se povuce i do tog vremena decak sam nauci da odrzava higijenu.Obicno do kraja druge godine 9 od 10 decaka ima odvojenu kozicu,ali ponekada protekne i po 5,10 pa i vise godina od rodjenja dok se kozica potpuno ne odvoji."Mada je ovo iz "americke" knjige zvuci vrlo logicno priroda treba sama da radi.Izvinite sto se mesam(nemam decaka)ali sam bas skoro cituckala neke knjizice i naletela na negu penisa kod bebe(obrezani i ne obrezani).

babies

Lilypie 1st Birthday Ticker
Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku
draginja
Member

Registrovan/a: 16-10-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: srecna

[*] napisana 10-2-07 u 14:30 Citiraj i odgovori

kod nas je bas tako,kao sto je Jelena napisala. nas pedijatar, musko je valjda zna bolje,rekao je da se to ne smije dirati NIPOSTO. i ja ga poslusah. kod dragana(2,5g) jos se ne moze prevuci do kraja,a kod bebana nimalo. nadam se da ne grijesim:(, ali mislim da ce se vremenom i to dogoditi...

http://b2.lilypie.com/cRn5p1/.png
http://m4.lilypie.com/dUmVp1/.png
vesnakg
Junior Member
**

Registrovan/a: 2-12-06
Korisnik nije na vezi

[*] napisana 10-2-07 u 16:21 Citiraj i odgovori

I ja sam se pitala u vezi ove teme.Svi pricaju razlicito,doktori,a i iskusne mame.Neko kaze da nije potrebno nista dirati,neko da treba povlaciti kozicu i da treba malo kurence:) pomerati u stranu ili na gore.Ja ne radim nista od toga,po savetu nekih doktora.

http://lilypie.com/pic/070212/QsdF.jpghttp://b1.lilypie.com/Hw3qp1/.png
lucy
Moderator

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 10-2-07 u 19:20 Citiraj i odgovori

U cemu je fora.. patronazne sestre (kao sto je baba Mila koju Cexy spominje) koje su starije zene imaju taj princip naglo povuci kozicu,krene krv i onda posle prodje i ti nastavis redovno povlacenje kod kupanja...to se ranije tako radilo, pa su tako prosli i mm i moj brat (iz price moje mame i svekrve). Novije je da se kozica ne povlaci naglo vec postepeno..dakle malo,po malo i ona ce sama spasti (navodno)...
Tako smo i mi radili (ponavljam se)..lagano pa sipamo Acidi Borice i dok nije samo se spustilo ali opet cu se ponoviti ostao je jedan deo...koji bi trebalo vremenom da se povuce..
A to da se kurence pomera gore ili na stranu za to nisam cula!:D

mammam
Administrator

Registrovan/a: 3-9-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: vedro

[*] napisana 10-2-07 u 19:41 Citiraj i odgovori

Ovo povla?enje radi mm prilikom kupanja Srbe.
I ja ga danas pitam kako to izgleda, kako mu se ?ini. On bla-bla u sto re?i, ko to ume, ne re?e mi nita. Mora?u sama da proverim.

I za kraj da me utei kae "Pa ta ima veze, ja sam tek sa 10 godina provalio da ta koica moe da se pomera"
"Kako si provalio?"
"Pa, ja vuk'o gore-dole i vidim ono mrda"
:D:D:D

http://www.tickerclub.com/cache/eb14fa3bb3.png

http://www.tickerclub.com/cache/aee4791d36.png
mama_daisy
Senior Member

Registrovan/a: 16-11-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: Najsrecnija mama na svetu!!!!!

[*] napisana 11-2-07 u 01:53 Citiraj i odgovori

Meni je jedna dr rekla da obavezno povacim i da perem svako vece vodicom,. a druga mi je dala citav prospekt o tome kako se ne sme dirati,....da ne ponavljam sve to sto je rekla jelena....
ali ja povlacim duletu svaki dan po malo...nije mu se jos skroz odvojilo, ali to i ne mora odmah....tako su nama dr rekli....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Lilypie 2nd Birthday PicLilypie 2nd Birthday Ticker
Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Ovaj korisnik ima MSN Messenger mama_daisy's Yahoo
lucy
Moderator

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 11-2-07 u 02:49 Citiraj i odgovori

Citat:
Originalno postavio/la mammam
I za kraj da me utei kae "Pa ta ima veze, ja sam tek sa 10 godina provalio da ta koica moe da se pomera"
"Kako si provalio?"
"Pa, ja vuk'o gore-dole i vidim ono mrda"
:D:D:D

Koji je on lik? :D:D Ja mislila da samo mm ima takve odvale:D
Slatko me nasmeja!:D

emina
Moderator

Registrovan/a: 29-11-06
Korisnik nije na vezi

[*] napisana 11-2-07 u 03:13 Citiraj i odgovori

e pa nama lepo zena u skolici rekla-a sta se vi tu mesate,prepustite to tatama,oni znaju sta treba da se radi sa tim problemom,ako nista skontace kada pocnu da ''vuku gore-dole''...
lucy
Moderator

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 11-2-07 u 03:14 Citiraj i odgovori

Pa kod nas i tata to radi.. ja jedino kada on nije tu!

mama_daisy
Senior Member

Registrovan/a: 16-11-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: Najsrecnija mama na svetu!!!!!

[*] napisana 11-2-07 u 03:20 Citiraj i odgovori

kod nas ja to radim....mada tata kaze da treba...a moj brat kad je video da mu povlacim kozicu reako mi da nisam normalna sto maltretiram dete.....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Lilypie 2nd Birthday PicLilypie 2nd Birthday Ticker
Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Ovaj korisnik ima MSN Messenger mama_daisy's Yahoo
Nikota
Administrator

Registrovan/a: 31-10-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: :ket :ket :ket

[*] napisana 11-2-07 u 04:27 Citiraj i odgovori

i moja sestra tako govori nevena
inace nas pedijatar preporucuje lagao povlacenje i pranje vodicom tokom kupanja.
pre neki dan primetila sam kako mu se zacrvenela glavica penisa i malo mi plakao a osim toga pojavila se neka zuckasta tecnost. bili smo kod lekara - ali posto je nas pedijatar na bolovanje primila nas jedna mlada pedijatarka. rekla je da nije nista opasno mala iritacija i da mazemo hloramfenikol - mas za oci - 2-3 puta na dan - hvala bogu proslo za tri dana.
inace ona mi rekla isto da produzimo neznim povlacenjem i pranje vodicom tokom kupanja. a kad sam je pitala do kad treba da se odvoji rekla je da hirurzi racunaju do 2 godine a posle moze i da se secne. ali nije opasno ni do trece da se saceka.
a ona zucksta tecnost je masno tkivo od okolnih zlezda koja pomaze da se lakse odvoji kozica.

http://ticker.7910.org/an1cvcE02CB0010MTYzZHwwMDAwNTU0ZGF8TmlrbyBpbWE.gif
Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Poseti Korisnikovu Web Stranicu Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku
sax
Nikad ne ide kući

Registrovan/a: 20-9-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: :singing :singing :singing :singing

[*] napisana 11-2-07 u 13:49 Citiraj i odgovori

mi povlacimo svako vece na kupanju ali i dalje ne znam dali to dobro radim????? Inace JA to povlacim:) Mi povucemo dok se ne pojavi... pa zacrveni se valjda glavic:) i ja dalje ne povlacim. A ne znam sta treba i kako izgleda ta kozica sto kazete da vidite da je malo ostalo... Uvek kad to radimo pitam se dal to dobro radim?????? Mislim da DA ali.... ajde me malo uputite:)

Lilypie -
Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie -
Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Mellina
Member

Registrovan/a: 29-7-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: extra

[*] napisana 11-2-07 u 14:56 Citiraj i odgovori

Citat:
Originalno postavio/la sax
mi povlacimo svako vece na kupanju ali i dalje ne znam dali to dobro radim????? Inace JA to povlacim:) Mi povucemo dok se ne pojavi... pa zacrveni se valjda glavic:) i ja dalje ne povlacim. A ne znam sta treba i kako izgleda ta kozica sto kazete da vidite da je malo ostalo... Uvek kad to radimo pitam se dal to dobro radim?????? Mislim da DA ali.... ajde me malo uputite:)

I ja ovako..mada ne ba pri svakom kupanju.Meni je jedan od boljih pedijatara preporucijo da pomalo povucem pri kupanju,mada je patronaa koja je dolazila rekla da ne moram ba nita da radim,da ?e se samo regulisati.Zato svako govori razli?ito ??:mad:

jane
Newbie
*

Registrovan/a: 10-2-07
Korisnik nije na vezi

[*] napisana 11-2-07 u 15:07 Citiraj i odgovori

Mi smo ovako : povlacili lagano kozicu (dokle moze) tokom kupanja. Pedijatar je bio pri stavu da ne treba nista na silu raditi i da se kod vecine decaka kozica povuce do 6 -te god. Kod Vase je dugo bilo spojeno na jednom mestu. Mislim da je negde oko 4 - 4.5 god bilo totalno sve ok.
Iskustva i saveti su naravno razliciti od lekara do lekara, sestara pa cak i prakse u pojedinim gradovima. Znam da u mom rodnom gradu tolerisu nekih par meseci da se kozica povuce, ako ne to sredjuju opreativnim putem.

http://b1.lilypie.com/E3lEp2/.png

http://by.lilypie.com/2esrp1/.png
miso
Junior Member
**

Registrovan/a: 28-8-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: odli?no

[*] napisana 12-2-07 u 01:01 Citiraj i odgovori

?itam vaa iskustva i neiskustva i nemogu a da ne odgovorim na pitanje.
U prolu subotu sam kupala svog Acu i kad sam mu prevla?ila koicu na pii,a ina?e se nije mogla prevu?i do kraja,primetila sam da ima ispod koice sa obe strane neke bijele kao plikove i to malo tvrdo,i kad sam to pipnula Aco se bunio.Slede?e jutro ispri?am mm i on kae odve?emo ga u ponedeljak (sutradan)doktoru ina?e dobar hirurg.I odvedemo ga mi doktor pogleda kae nije nita strano,mada je dobro da smo ga doveli jer je vremenom moglo da do?e do upale cijele pie pa bi tek onda bio haos.I ?ovek uze i polako po?e da prevla?i koicu sve vie i vie,Aco se rasplaka jer stvarno boli i brzo se koica skroz prevu?e i iza?eoe oni bijeli plikovi,ali nisu plikovi kae doktor ve? ona mast to izlazi kad beba mokri pa nije mogla da iza?e van ve? se skupljala pod koicom,a ona se najvie stvara kad beba pije sirupe kad je bolesna.Prizor mi je bio odvratan kad je izalo ono bijelo ali sad nimalo ne alim jer mi vie nemamo taj problem sa koicom i glavi? je sad slobodan.Jo se malo buni kad se kupa pa mu prevu?em koicu da bih a oprala jer ga jo boli ali mi to brzo uradimo.
Jo neto :Na doktor(hirurg) kae da ne treba brinuti do 3 godine jer se koica obi?no prevu?e sama a i da taj problem ima svaki drugi dje?ak i da se ne prevla?i na silu ve? samo dokle moe,ali kod nas je bio drugi slu?aj da smo morali.
Jedno pomalo neprijatno iskustvo sa dobrim zavretkom.
Puno pozdrava od Mitre i Ace.

http://img101.imageshack.us/img101/2434/glitteryourwayb2949ecbdn2.gif
Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku
djolence
Posting Freak

Registrovan/a: 11-10-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: uvek nasmejani

[*] napisana 12-2-07 u 11:48 Citiraj i odgovori

Ja Djoletu ne diram kozicu. Kad se kupamo malo samo da operemo vrh ali ne povlacim kozicu.

Kad smo bili u porodilistu nama na otpusnoj listi napisu neku glupu dijagnozu da moramo cim izadjemo kod hirurga na pregled. Moj muz i ja se oduzmemo od sekiracije, nadjemo vezu i odemo na hirurgiju kod jedne super doktorke. Ulazi doktorka, a za njom cela delegacija...dosli ljudi da vide cudo. Mi se oduzmemo od straha, raspovijemo dete i oni pocu da se smeju...cccc ja u komu. Kaze doktorka:"to je opet ona budala u porodilistu napisala neku dijagnozu kao da mu pisa stoji krivo i uvrnuto :mad::mad: pa dosli da vidimo....to nema vezu sa zivotom naravno. Vidi kako mu je lep...idite kuci i ne brinite sve je u redu. Nemojte nikako da detetu vucete kozicu to je glupost i babska prica...." I mi poslusasmo zenu....za sada nemamo problema, moj muz inace redovno vrsi pregled pise...:) :P kao strucno lice....:P

http://www.tickerclub.com/cache/5e90e737c6.png

http://www.tickerclub.com/cache/5c95b5f4c3.png
Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Ovaj korisnik ima MSN Messenger djolence's Yahoo
sax
Nikad ne ide kući

Registrovan/a: 20-9-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: :singing :singing :singing :singing

[*] napisana 12-2-07 u 13:08 Citiraj i odgovori

ja sinoc kazem mm - ajde covece pogledaj jel mu dobro povlacimo? jel ima nesto da ostaje... (pricam mu o iskustvima na forumu) ti si musko ti valjda bolje znas od mene:) a on "pa duso i ti valjda znas... :)" STRASNO!!!!!
p.s. ja mislim da je sve OK i DA GA DOBRO POVLACIM:)

Lilypie -
Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie -
Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
lucy
Moderator

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 13-2-07 u 03:36 Citiraj i odgovori

Kakav ti je muz lik!:D:D:D
trebalo bi da dobro povlacite.. ja sam pitala mog.. kada se kupas jer povuces pisu i operes i on kaze da.. prema tome isto tako i uradi Danilu.;)

Cexy
Member

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 13-2-07 u 03:41 Citiraj i odgovori

E pa konacno zdrava logika!

vuletic
Junior Member
**

Registrovan/a: 24-1-07
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: suncano

[*] napisana 13-2-07 u 17:59 Citiraj i odgovori

Pa mama ovako mi smo Nikolici povlacili prilikom kupanja polako i nezno.i to smo na dole a sama se vrati u pocetni polozaj.Vaznoje to od starta to raditi a ne posle nekoliko meseci.Ako krvari prilikom povlacenja obratti se lekaru jer je nas pedijatar tako rekao.Sto se tice hiruskog zahvata culasam da je to bezbolno i da se to radi izmedju 4 i 5 godine.Vazno je voditi racuna o higijeni ako nece skroz da se pozuce kozica. MOJ NIKOLICA IMA 18 MESECI I KOZICA MU SE SKROZ ODVOJILA NADAM SE DACE I VAMA...

mima
tanja77
Junior Member
**

Registrovan/a: 12-2-07
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: uh..................

[*] napisana 13-2-07 u 18:11 Citiraj i odgovori

Ja nemam de?aka ali moja sestra ima dva klinca( 5god. i 3 god.) i jednom i drugom je polako povla?ila koicu,s'tim to su joj sa starijim rekli da povla?i a sa mla?im da ne povla?i i to isti pedijatar.Ona je ipak i drugom povla?ila.

http://www.youngnutrition.net/member/tickers/81431/ticker2.png
Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Poseti Korisnikovu Web Stranicu Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku Ovaj korisnik ima MSN Messenger tanja77's Yahoo
vilenjak
Nikad ne ide kući

Registrovan/a: 3-8-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: vrlo raspolozena

[*] napisana 16-2-07 u 01:29 Citiraj i odgovori

KAKVA ZBRKA OKO PISA.JA STEFANU POVLACIM KOZICU I ISPIRAM MU ACIDI BORICI VODICOM JER SE JEDNO VREME STRASNO CESKAO KAD GOD GA RASPOVIJEM.NAMA REKOSE TREBA POVLACITI DA SE OPERE KREMA I MASNOCA KOJA SE NAKUPI ISPOD KOZICE I JA SAD TO REDIOVNO RADIM CINI MI SE DA MU JE SKROZ ODVOJENA OD GLAVICA

Lilypie -
Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie -
Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Nikota
Administrator

Registrovan/a: 31-10-06
Korisnik nije na vezi

Raspoloženje: :ket :ket :ket

[*] napisana 31-7-07 u 01:45 Citiraj i odgovori

mi smo zaglavili debelo.
prali pisu svako vece, malo povlacili (koliko moze al da ga ne boli) i cistili ispod. al danas mm zove me i kaze da se nikola zali kako ga pisa boli i da mu je zacrvenjeno. :zbunjen
odma smo otisli kod pedijatra (nas bio na odmoru, pa opet pogodila se ona koja nas je pregledala ranije u fevruaru, kad smo imali problem). kaze upala, al nije mogla skroz da otvori kozicu, posto je nikola plakao. preporucila ispiranje hipermangan rastvorom i mazanje hloramfenikol. dala nam i uput za ispitivanje mokrace za svaki slucaj, da nije neka inferkcija mokracnih puteva. obavili smo popodne (laboratorija radi 24 sata) i koliko se ja razumem ok je. al trebam sacekati sutra ujutru da se javim lekarki da vidimo sto ce da kaze.
veceras je poludeo Nikola od plakanja. okupala sam ga, ispirala malo hipermanganom, al kad je trebalo da kapnem nekoliko kapi na pisu i da mu namazem mast - jadnicak uzasno plakao, a i mama s njim zajedno. :tuzan
jedva je zaspao i to nije hteo ni gace da obuce. a tek kad treba da piski - joj sto da vam pricam.

http://ticker.7910.org/an1cvcE02CB0010MTYzZHwwMDAwNTU0ZGF8TmlrbyBpbWE.gif
Pogledaj Korisnikov Profil Pošalji e-mail korisniku Poseti Korisnikovu Web Stranicu Pogledaj Sve Poruke Korisnika Pošalji U2U korisniku
lucy
Moderator

Korisnik nije na vezi

[*] napisana 31-7-07 u 01:56 Citiraj i odgovori

Pa cekaj Ane, jel se njemu kozica skroz povukla?
Mora da mu se "zavuklo" od mokrace i ako ga mackas jos sa kremicom.
Proci ce ga to..ali bas mi zao sto jadnicak prolazi kroz to.
Ja znam samo koliko je Danilo jaukao bolno kad mu je doktorka sama povuka kozicu do kraja i otkinula to parce sto nam je bilo zalepljeno.. pa ga to peklo,ali za 3 dana je proslo,ja ispirala acide boricom i sve ok bilo, i sad je hvala bogu sve ok.
Svako vece kad se kupamo,povucemo kozicu operemo vodom pisu i vratimo nazad.. ritual.. sta ces.

Strana:  1  2  3  4
Postavi novu temu Anketa:

Idi Na Vrh