| Strana: 1 2 3 .. 5 |
Ella
Junior Member

Registrovan/a: 22-9-06
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: ispunjena
|
napisana 18-12-06 u 00:32 |
|
|
Kada vam se prvi put javila beba?
Drage moje,
Zanima me secate li se (predpostavljam da da), kada ste osetili pokrete bebe u stomaku? U kojoj ste bili nedelji i kakav je to osecaj? Mozete li ga
opisati?
Ja sam usla u 5 mesec, 18 sam nedelja i ne znam da li sam jos nesto pravo osetila u stomaku?!! Odnosno, svi oko mene pitaju vec i ocekuju da cu reci
kako osecam bebu kako se pomera, ali ja stvarno ne znam, jer nisam sigurna da li je to beba ili nesto drugo u meni radi?! 
Stvar je u tome, sto vec zadnjih 7 dana, navece kad legnem, kasno nocu, posle ponoci, ako lezim na ledjima, osetim nekada kao neki pokret u stomaku,
kao da mi u stomaku beba prdi (ako mogu tako da se izrazim). Ne boli nista, cak i sto vise, samo onako kao leptiric zagolica i na tren se stomacic
pomeri kao baloncic i u sekundi smiri. Ne znam da li je to moja bebana, ili mi se unutra u zelucu, stomaku ili ostali organi nekako posle dana,
setanja, posla ili jela nesto krcka unutra?!!!
Znam razlikovati svoj prdez ali ovo nije moj, vec unutra u stomaku kao da
su neki baloncici.
Molim vas pisite o tome. Ja sam citala da je svaka trudnoca razlicita po tome kad majka oseti bebu. Neke je osete veoma rano, a neke jako kasno.
Pocetkom januara idem na UZ pa se nadam da cu videti zdravu bebu i saznati pol bebe. Inace na proslom UZ je bebana bila mnogo nemirna i dosta se
pokrecala, ali je bila mala da bi se znao pol.
Pusa svima i cuvajte jedni druge!
P.S. jedna mala slikica sa mojim malim stomacicem
Ella je okacio/la ovu sliku:
|
|
|
Barbara
Posting Freak

Registrovan/a: 11-10-06
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: zadovoljna
|
napisana 18-12-06 u 01:00 |
|
|
Bas ti slatko stomace! Ja nemam pojma kad sam osetila prvi put, ali za sve
sto sam osetila mislila sam da je beba.Niko nije mogao da me ubedi da nije. A najbolje je kad je beba malo veca pa se pomera stomak s jedne na drugu
stranu, cas ga ima cas ga nema
P.S. Kako spavas na stomaku? Ja mislim da nisam mogla u tom periodu pa nadalje, sve dok sam dojila ( kravica )  
Branko i Petra
|
|
|
mammam
|
|
|
Ella, izgledaš odli?no. Baš kao što trudnica i treba da izgleda.
Ja sam pokrete bebe osetila vrlo rano, u 16. nedelji.
Trudnice koje ra?aju prvo dete obi?no ne umeju da prepoznaju da li se beba mrda ili im rade creva.
Nemoj da brineš, razmrda?e se bebac ve?...
|
|
|
jelka
Nikad ne ide kući

Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: superkalafradzilistik
|
|
|
Da, taj ose?aj koji opisuješ bi trebalo da je to! Ja sam ose?ala kao neko kuckanje iznutra, a onda jedne ve?eri u 5. mesecu i prvi praaavi pokret -
kad to osetiš prvi put bi?eš sasvim sigurna da je to to! KAd sam prvi put osetila bebu mm i ja smo gledali koncert na tvu, tako da smo shvatili da je
mala fan REM-a.
|
|
|
zzivanovic
Newbie
Korisnik nije na vezi
|
napisana 18-12-06 u 01:06 |
|
|
Ella,fenomenalno izgledaš i preslatka si trudnica!!to što ose?aš je verovatno tvoja bebica,samo je još malena pa ne može da te onako zapravo
udari..još koja nedelja i bi?eš sigurna da je to to,a uskoro ?eš mo?i i golim okom da vidiš pokrete koje beba pravi..
e baš si me obradovala slikom,divna si..
|
|
|
Ella
Junior Member

Korisnik nije na vezi
|
napisana 18-12-06 u 01:19 |
|
|
Barbara= ispravila sam gresku, mislila sam kad lezim na ledjima, a ne na stomaku Na stomaku vec odavno ne lezim, htela sam se odvici od omiljene poze i pre nego sto stomacic poraste 
mamman i zzivanovic= hvala na komplimentima, mislim da je lepota bas onako kako se i osecas, a ja se zaista osecam odlicno. Oduvek sam drzala do sebe,
a i profesija mi je da se bavim modom, tako da pogotovo sad ne zapostavljam ni sebe, ni bilo sta drugo, iako nisam nikakav narcis. Sve umereno sa
dozom stila. Kic i foliranje izbegavam 
Ipak vama puno faja na lepim lecima 
Jelka= cool to za koncert REM-a. Veruj mi da bez muzike ne mogu da zivim.
Cesto, ako ne i stalno, pustim muziku kuci kad sam, bilo da radim nesto poslovno, ili cistim stan ili samo odmaram uz internet. Valjda i moja bebana
uziva u tom.
P.S. Evo jos jedna slikica od sinoc, pre izlaska u bioskop. Onda vam vise ne saljem, sve dok ne poraste mi stomacic vise 
Pusica od mene i mog leptirica
Ella je okacio/la ovu sliku:
|
|
|
zzivanovic
Newbie
Korisnik nije na vezi
|
napisana 18-12-06 u 02:06 |
|
|
kako si samo ponosna na svoj stoma?i?,to se prvo vidi!
|
|
|
Jelena
Posting Freak

Registrovan/a: 4-8-06
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: Bez raspoloženja
|
napisana 18-12-06 u 02:25 |
|
|
Ellice,ako nisi sigurna kad te bebica "udara" ili se mrda a ti na sledecem UZ kad vidis da se pomera pokusaj da "zapamtis" osecaj koji tebi stvara
i lako ces posle razlikovati svoja crevca od bebice.Kasnije nemas brige oko toga sta su bebini pokreti a sta ostalo veruj mi na rec!Super izgledas u
trudnoci UZIVAJ!
|
|
|
Ella
Junior Member

Korisnik nije na vezi
|
napisana 18-12-06 u 13:44 |
|
|
zzivanovic= pa ponosna jesam, kad prolazim kroz nesto kao nikad ranije. Veoma intersantna mi je forma kako mi stomak raste, a ja svuda ostajem ista
Kissic!
Jelena: hvala na predlogu, da znas i da hocu. To mi je krivo sto ne mogu sama jos da poznam da li je beba to ili mi stomak nekako sam radi i krcka?!

Ali nema veze, jos malo pa ce taj cuveni UZ i tu cu da zapamtim bas sve, da se osigura da je sve u redu, pa moze dalje da nastavi da plese, pliva,
roni, akrobatira ili sta vec 
P.S. hvala na komplimentu! Veliki Pozz!
|
|
|
zzivanovic
Newbie
Korisnik nije na vezi
|
napisana 18-12-06 u 13:54 |
|
|
ja imam snimljen cd sa pokretima bebe u stomaku..dok sam bila trudna,stalno sam ga gledala ,a i sad ga ponekad pregledam..prelepa uspomena..
[img] [/img]
|
|
|
Barbara
Posting Freak

Korisnik nije na vezi
|
napisana 18-12-06 u 14:46 |
|
|
e pa stvarno si super Ella, a stomace ti je prelepo, sigurno je i bebica najsladja!
Branko i Petra
|
|
|
Marijetka
Senior Member

Registrovan/a: 9-9-06
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: Bez raspoloženja
|
napisana 18-12-06 u 16:40 |
|
|
Ja sam osetila u 16. nedelji, i tada je to bilo nezno golickanje, leptirici su, cini mi se, najbolji opis tog osecaja, nisam bila sigurna prvi put,
ali onda je pocelo da se ponavlja i da se oseca jako kad se potpuno primirim. Cim ga jednom skontas nema sanse da pomesas sa ostalim stomacnim
procesima . Uzivaj i dalje u svojoj trudnoci, nadam se da cemo i tvoj
porodjaj , kao i Jelenin ispratiti sve zajedno, da te bodrimo i volimo.
|
|
|
Ella
Junior Member

Korisnik nije na vezi
|
napisana 18-12-06 u 18:35 |
|
|
Valentina= super ideja, jos jaca uspomena! To je zaista divno! I bas izgleda slatko!
Barbara= faja opet (pocecu da se stidim), puno cete me razmaziti Osecam se
lepo, izgled nije u prvom planu 
A nadam se prvenstveno zdravoj bebici, pa onda dobroj i poslusnoj, a onda naravno i slatkoj 
Marijetka= Tu smo da bodrimo jedne druge. Naravno da cemo se pisati ovako i izvestavati jedne druge o novostima i ostalim. Meni ima jos dosta do maja
meseca i porodjaja, tako da me jos ne hvata ni frka, ni panika, ni strah, ni nervoza, ni nista... (Ali ne znaci da kasnije nece). Sad samo mastam o
pocetku januara kad cu videti svog leptirica, da je beba zdrava i da saznam pol, jer toliko sam nestrpljivaaaa
|
|
|
zzivanovic
Newbie
Korisnik nije na vezi
|
napisana 18-12-06 u 18:48 |
|
|
ovaj uz je ra?en na po?etku šestog meseca i ve? se vidi lik bebe,to me fasciniralo!
|
|
|
lucy
Moderator

Registrovan/a: 17-10-06
Korisnik je na vezi
Raspoloženje: raspolozivo
|
napisana 18-12-06 u 19:00 |
|
|
Stvarno je super! Meni je sad zao sto je nisam isla na taj UZ nego na onaj najobicniji a nemam ni sliku! Prvi put je dr. rekao da ne valja aparat i da
cemo na boljem da napravimo snimak,kada sam drugi put otisla na taj bolji onda kaze beba je velika...i takooooooooo

Divna uspomena.. cek jednog dana kada joj pustis pa kada vidi sebe kako je izgledala dok je bila u maminom stomaku! 
Pretpostavljam da je to Dora..
|
|
|
Ella
Junior Member

Korisnik nije na vezi
|
napisana 18-12-06 u 19:01 |
|
|
da covece, u pravu si. Pomislila sam na to kako se sve dobro vidi, ali sam mislila da si radila kasnije.
Kako si dobila snimljen CD? Trazila si do dr ili tvoja je bila ideja?
Mozda bi i ja trebala na sledecem UZ da uradim isto tako!
|
|
|
zzivanovic
Newbie
Korisnik nije na vezi
|
napisana 18-12-06 u 19:06 |
|
|
dr koji mi je vodio trudno?u,ima taj 4D uz i ja sam tražila da mi nareže cd da imam uspomenu..ima i par snimaka onako u pokretu,na jednom ?a?ka nos,na
jednom mljacka..ma fenomenalna uspomena!
|
|
|
zzivanovic
Newbie
Korisnik nije na vezi
|
napisana 18-12-06 u 19:07 |
|
|
da,to je dora..kad sam bila trudna sa lazom,pre deset godina,nije bilo ovog uz..na žalost..
|
|
|
Ella
Junior Member

Korisnik nije na vezi
|
napisana 18-12-06 u 19:27 |
|
|
Ok, super, bas cu da pitam za to i ja. Volela bi strasno da imam za celi zivot! Hvala na ideji, mislim da bi nam to bilo najlepsi novogodisnji poklon!
|
|
|
zzivanovic
Newbie
Korisnik nije na vezi
|
napisana 18-12-06 u 19:58 |
|
|
zbog toga sam i postavila sliku,da vidiš kako je to lepo,pa da tražiš i ti..
da,mislim da lepši novogodišnji poklon ne biste mogli poželeti..
|
|
|
Maki
Member

Registrovan/a: 29-7-06
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: XD
|
napisana 18-12-06 u 20:40 |
|
|
Slika je strava! Bas mi se svidja!
|
|
|
Ella
Junior Member

Korisnik nije na vezi
|
napisana 18-12-06 u 21:24 |
|
|
pa onda da se zahvalim prvenstveno tebi na novogodisnjem poklonu 
Nadam se da cu i ja dobiti to!
|
|
|
zzivanovic
Newbie
Korisnik nije na vezi
|
napisana 19-12-06 u 01:35 |
|
|
moja je samo ideja,a poklon ste sami napravili..i baš bih volela da nas posle nove godine obraduješ ovakvom sli?icom..
|
|
|
jelka
Nikad ne ide kući

Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: superkalafradzilistik
|
napisana 19-12-06 u 01:47 |
|
|
Kad sam ja bila trudna otprilike koliko i ti, Ella, onda sam na pregledu postavila doktoru (muškarcu) to pitanje: "Kakav je ose?aj kad se beba
mrda?" ?ovek umro od smeha, pa kaže, nije to još iskusio.
|
|
|
Ella
Junior Member

Korisnik nije na vezi
|
napisana 19-12-06 u 02:21 |
|
|
hahaha Jelka, super provala 
Ej malo me brine sto kao svi oko mene su i ranije i pre 18e nedelje osetili pokrete bebe, dok ja ne znam da razlikujem da li je to beba, ili moj
stomak krcka sam od sebe Bojim se da ne kasnim sa tim. Zelim sto pre da
osetim!!!!
|
|
|
zzivanovic
Newbie
Korisnik nije na vezi
|
napisana 19-12-06 u 02:24 |
|
|
ma daj opusti se i ne slušaj nikoga..svako je pri?a za sebe i ne može niko s nikim da se poredi..?ak su i dve trudno?e iste žene ,potpuno
razli?ite..to što kr?ka,to je beba,a za koju nedelju ?e po?eti da te šutira,pa ne?e biti nedoumice!
|
|
|
mamicaaa!!!
Newbie
Registrovan/a: 16-12-06
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: promenljivo
|
napisana 19-12-06 u 02:59 |
|
|
Uopste se ne uzbudjuj oko toga kada su ljudi oko tebe neste uradili ili ne. Osecaj koji si opisala bi trebalo da predstavlja upravo bebu. Kod mene su
se pokreti javili oko 19. nedelje, i iako sam bila ubedjena da je to bilo i ranije, tek u toj nedelji sam uspela da ih razlikujem od mojih
hiperaktivnih crevca. Ista stvar - jedva sam cekala da osetim prvi pokret. posle sam molila zabu da saceka sa fudbalom dok ne izadje napolje. U svakom slucaju, fenomenalno je kad beba jos malo poraste pa kad mozes lepo da
je i vidis (moja cera je svog tatu sutnula u uvo dok je pricao sa njom)
mamicaaa
|
|
|
Ella
Junior Member

Korisnik nije na vezi
|
napisana 19-12-06 u 03:10 |
|
|
e devojke strava ste, hvala.. Znam ja da ste vi u pravu i da je svaka trudnoca prica za sebe. Ali eto... ipak postoji ipak neki ljudi oko mene, kad me
vide, pipnu stomak i prvo pitanje je "je li osecas bebu, je li udara, pomera se?". A ja blage veze nemam, i kad kazem da ne jos. "Hmm, pa kako to,
koja si nedelja itd?"
nebitno... nek beba zivi, dise, uziva, razvija se i raste, pa sad kad i koliko ce da udara, manje vazno.
|
|
|
mamicaaa!!!
Newbie
Registrovan/a: 16-12-06
Korisnik nije na vezi
Raspoloženje: promenljivo
|
napisana 19-12-06 u 03:18 |
|
|
Bravo, zadrzi taj stav. Smanjice ti glavobolje kasnije kad svi budi hteli da ti daju koristan savet
A ako te pitaju je l se mrda, odgovori im nesto tipa: ne jos, ali sam je bas jutros cula kako zvizduce dok sam se tusirala...
mamicaaa
|
|
|
Barbara
Posting Freak

Korisnik nije na vezi
|
napisana 19-12-06 u 12:48 |
|
|
Ella, ako ces mi verovati, posle dve trudnoce i dva porodjaja, ja ne znam i dalje sta su kontrakcije S Pepom sam vrlo dobro osetila i zapamtila napone i nista vise.
Branko i Petra
|
|
|
| Strana: 1 2 3 .. 5 |